$

Dolar

48,4626

Euro

56,3280

£

Sterlin

65,6189

Frank

59,7197

Gram Altın

6.852,5500

Bitcoin

3.799.450

$

Dolar

48,4626

Euro

56,3280

£

Sterlin

65,6189

Frank

59,7197

Gram Altın

6.852,5500

Bitcoin

3.799.450

Eğitim

BİKEV Okulları’ndan “Aile” temalı sempozyum

BİKEV Okulları’ndan anlamlı sempozyum. Birikim Eğitim Vakfı (BİKEV) Okulları, İstanbul Medeniyet Üniversitesi’nin değerli katkılarıyla Sosyal Bilimler Öğrenci Sempozyumu gerçekleştirdi. “Aile” temalı sempozyumda günümüzde ailede yaşanan dönüşüm masaya yatırıldı.

28.04.2026 - 10:34
Dursun Ali Bulut
BİKEV Okulları’ndan “Aile” temalı sempozyum
Fotoğraf: Arşiv
Linke Tıkla, Timeturk'ü Favorilerine Ekle

Birikim Eğitim Vakfı (BİKEV) Okulları, İstanbul Medeniyet Üniversitesi’nin değerli katkılarıyla 25 Nisan 2026 tarihinde Pendik Yunus Emre Kültür Merkezi’nde kapsamlı bir Sosyal Bilimler Öğrenci Sempozyumu gerçekleştirdi.

Bu yıl “Aile” temasıyla düzenlenen sempozyum, gün boyu süren oturumlarda ortaokul ve lise öğrencilerinin akademik çalışmalarını bilimsel bir zeminde sunmalarına imkân sağladı. Program, saat 09.30’da gerçekleştirilen açılış ve protokol konuşmalarıyla başladı.

SEMPOZYUMDA AİLE İLE İLGİLİ GÜNCEL KONULAR ELE ALINDI

Sempozyumun ilk oturumunda, “Kültürel Temsil ve Dijital Dönüşüm” başlığı altında öğrenciler; sosyal medyada aile imajı, Türk dizilerinde aile yapısının değişimi, müziğin aile üzerindeki kültürel etkileri ve dijitalleşmenin aile içi iletişime yansımaları gibi güncel konuları ele aldı.

İkinci oturumda “Eğitim Sürecinde Aile” temasıyla; ebeveyn desteğinin akademik başarıya etkisi, sınav kaygısı, siber zorbalık ve ergenlerde özgüven gelişimi gibi öğrencilerin doğrudan yaşamlarına dokunan başlıklar bilimsel veriler ışığında tartışıldı.

“TARİHSEL VE MEKÂNSAL PERSPEKTİFTE AİLE”

Günün üçüncü oturumunda ise “Tarihsel ve Mekânsal Perspektifte Aile” başlığı altında; Türk aile yapısının tarihsel dönüşümü, kent ve kırsal yaşamın aile hayatına etkileri ve Osmanlı döneminde ailelerin eğitim ve siyasetle ilişkisi gibi konular ele alındı.

Öğle arasının ardından gerçekleştirilen oturumlarda, “Aile Dinamikleri ve Toplumsal Roller” ile “Aile, Sosyo-Ekonomi ve Yaşam Pratikleri” başlıkları çerçevesinde; babalık rolünün dönüşümü, aile içi iş bölümü, toplumsal cinsiyet rolleri, israf ve sürdürülebilirlik, sofra kültürü ve ekonomik yapıların aile yaşamına etkileri kapsamlı şekilde incelendi.

Alanında uzman akademisyenlerin moderatörlüğünde yürütülen oturumlar, öğrencilerin araştırma, sunum ve tartışma becerilerini geliştirmelerine önemli katkı sağladı. Gün boyunca gerçekleşen sunumlar, katılımcılar tarafından ilgiyle takip edildi.

SEMPOZYUMUN ÖNE ÇIKAN SONUÇLARI

Sempozyum sonunda yayımlanan sonuç bildirgesinde; Türk toplumunun hızlı bir dönüşüm süreci içerisinde olduğu, aile kurumunun modernleşirken geleneksel değerlerini koruma çabası gösterdiği ve dijital çağda ortaya çıkan “eşzamanlı yalnızlık” gibi yeni olguların aile içi iletişimi yeniden şekillendirdiği vurgulandı.

Öğrenciler, aile kurumunu merkeze alan çözüm önerileriyle sosyal politikalara ışık tutabilecek nitelikte fikirler ortaya koydu.

Program, sonuç bildirgesinin okunması, sertifika takdimi ve toplu fotoğraf çekimi ile sona erdi.

Kaynak: TİMETÜRK

Haberi Hazırlayan

D

Dursun Ali Bulut

2005 yılında Akit Medya Grubu’nda stajyer olarak başladığım gazetecilik hayatımda daha sonraları değişik gazetelerde kısa deneyimlerim oldu. 2006-2010 yılları arasındaki memurluk deneyiminin ardından sektöre 2012 yılında TOKİ Haber Dergisi'yle döndüm. TOKİ Haber Dergisi’nde özel haber, dosya ve röportajlar yaptım. Milli Gazete’de (2014-2017) muhabir olarak özel haber, dosya haber, röportaj, yazı dizler hazırladım. Dört yıl boyunca haftada bir yayımlanan “Helal Hayat” sayfalarının editörlüğünü yaptım. Daha sonra gazete bünyesinde çıkan Helal Hayat Dergisi'nin haber ve içeriklerini hazırlayarak editörlüğünü de yaptım. (2017-2021) Milli Gazete Yayın Kurulu Üyesi, siyaset editörü, 1. sayfa editörlüğü, gündem editörlüğü görevlerinde bulundum. (İhtiyaç halinde çok defa tüm sayfalarda editörlük yaptım.) Yazı işler müdürünün izinli olduğu bazı dönemlerde tüm sayfalardan sorumlu editörlük yaptım. Birinci sayfa için manşet ve sürmanşet spotları yazdım. (2021-2024) Milli Gazete’de 3 yıl boyunca Haber Müdürlüğü görevini yerine getirdim. Görev alanımda istihbaratın da içinde bulunduğu muhabirlerin yönetimi, haberlerin düzeltilmesi ve yayına sunumu vardı. Manşet haberler için spot hazırladım. Hem basılı gazete hem de dijital yayıncılık taraflarında muhabirlikten editörlüğe ve yöneticiliğe kadar çeşitli kademelerde görev yaptım. Son olarak da millgazete.com.tr’de (İnternet haber sitesi) Yazı İşler Müdürü olarak tüm yayını ve editörler yönettim, Yönetici editör olarak son dakika ve gündem haberleri yaptım… Özel haber, SEO Haber, dosya haberler hazırladım. 2023-2024 yılları arasında şirket bünyesinde bulunan yenidevir.com.tr internet sitesinde Yönetici Editör olarak görev yaptım... milligazete.com. yenidevir.com. timetürk.com internet sitelerinde: Yönetici editör, gündem editörlüğü, seo haber, özel haber- dosya gibi birçok konuda tecrübem var... 2025 yılından bu yana Timetürk.com.tr Haber Müdürlüğü görevini yürütmekteyim. Özel haber, siyaset, gündem, ekonomi, dış haber, spor, seo ve keşfet üzerine haberler üretmekteyim...

Bu haber hakkında ne düşünüyorsunuz?

Etiketler:

İlgili Haberler

YORUMLAR

0 Yorum

Yorum Yazın